Top Guidelines Of tahan lamaTindakan undang-undang boleh diambil terhadap iklan produk kosmetik yang mempunyai tuntutan perubatan serta melanggar garis panduan yang telah ditetapkan.

Are unable to i get my remaining prescription fill from some other wellness facilities Other than the one particular in which I'm currently underneath comply with up with?

• 4Life Transfer Variable merchandise happen to be encouraged from the Russian Federation for use in hospitals and clinics. This historic announcement was a results of ten different scientific trials and two experimental scientific studies extolling the advantages of 4Life Transfer Issue solutions.

Disamping itu, Phytax akan membantu utk bertindak memulihkan masalah kencing manis/Darah tinggi disamping kawalan ubatan healthcare facility sedia ada.

Apabila anda teransang, isyarat akan dihasilkan daripada otak kepada jantung untuk mengepam darah dengan segera ke saluran darah di bahagian zakar.

Ia juga kaedah termurah dalam membesarkan zakar yang boleh anda perolehi. Hybrid Extender menyasarkan kebolehan semulajadi badan dalam menyesuaikan diri di bawah tekanan untuk menghasilkan penambahan saiz zakar.

Really should an advertisement necessitates fast Modification, can the amended ad be posted prior to MAB approval?

Adakah produk minuman dan makanan kesihatan bertujuan untuk pelangsingan badan berdaftar dengan KKM?

Pembuangan ubat ke dalam sumber air melalui sinki atau tandas boleh menyebabkan kesan pencemaran alam sekitar. Untuk makluman, loji kumbahan tidak berupaya merawat sisa kimia dalam air kumbahan, dan ini boleh menyebabkan pencemaran sistem pengairan.

Perkhidmatan Aesthetik adalah diklasifikasikan sebagai rawatan perubatan get more info dan mestilah dijalankan oleh pengamal perubatan berdaftar. Ianya boleh diiklankan dengan kelulusan daripada LIU.

Namun begitu, kelulusan oleh Ketua Jabatan adalah tertakluk kepada had perbelanjaan bagi pembekalan ubat untuk tempoh tiga bulan sahaja bagi setiap permohonan

Acceptance with the MAB is required before ad of hair reduction products and solutions. These commercials aren't permitted to have any promises get more info or statements concerning:

Pendaftaran sesuatu produk bergantung kepada keselamatan dan efikasi produk tersebut manakala LIU mengawal dari here segi aspek pengiklanan produk.

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ▄▄▄▄

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *